onsdag 4. april 2012

Hummerkraft

Hummerkraft. Mørk, mettet med smak og nesten magisk. Og gøy å lage. Det kan hende at en blir så ivrig på flamberingen at en ikke nøyer seg med én runde, men flamberer to ganger. Har jeg hørt.

Til hummerkraft trenger du:
  • hummerskall - jeg brukte en liten, frossen på 300 gram
  • et fedd hvitløk
  • 2-3 stilker bladpersille
  • en vårløk
  • smør
  • noen dæsjer cognac
  • 1 ts tomatpuré
  • vann, evt litt hvitvin



Halekjøttet og kjøttet fra klørne på hummeren tas ut og legges til side for å brukes i ravioli. Hodet skylles godt, og så knuser du skallet inkl hodet grovt i morter. Over i varm panne med godt smør og et fedd hvitløk (helt) og la det surre fem minutters tid før den virkelige moroa begynner. En god klunk cognac i panna, tenn på og la det brenne ut. Fascinerende, barnslig gøy og litt imponerende på en gang, så jeg gjorde det to ganger. Det holder imidlertid med én. Deretter tilsettes tomatpuréen som får surre med litt før alt helles over i en gryte. Kok ut stekepanna med vann eller vin og hell dette over i gryta. Tilsett persillestilker og vårløk samt nok vann til at skallet et dekket. La småkoke under lokk en times tid, sil fra og la koke inn til halvparten.



Krafta du nå står igjen med er ikke store mengden hvis du bruker en så liten hummer som jeg gjorde, men den er desto mer mettet på smak. Et ypperlig utgangspunkt for supper (da trenger du å skalere oppskriften opp litt), sauser eller som smakstilsetning. Denne kraften fikk pisket inn litt smør og ble helt over hummerraviolien jeg laget av hummerkjøttet. Ingen dum kombinasjon. Slettes ikke.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails