onsdag 17. august 2011

Sommerfest

Når en er på ferie langt fra Oslobyen, så er det om å gjøre og benytte seg av den lokale tilgangen på råvarer. I tillegg til sjøkreps til priser som får en utflyttet vestlending til å lengte hjem, fyller vi handleposene med ferske reker og krabbe. Og chablis og god eplemost. På vei ut i bilen oppsummerer vi at vi nok har kjøpt alt for mye, så vi ringer like godt og inviterer noen venner i tillegg til familien.


Til en ordentlig sommerfest må en ha blomsterkrans, så blomster plukkes og krans lages. Underveis hjelper vi en sau som har satt hodet fast i gjerdet.


På kjøkkenet piskes aioli, og i ovnen står et brett med marengs. Ifølge femåringen blir det nemlig ikke skikkelig fest uten søtt, og hva er vel søtere enn små, lette pikekyss?


Kald chablis i glassene, sol i nakken, reker pilles, kreps renses, aioliskålene sendes rundt og latteren sitter løst. Magen blir som vanlig mett før øynene, og til slutt sitter vi der og mauler krepsehaler som bare dyppes i aioli før de stappes i munnen. Skikkelig dekadent ferieluksus.


Sommerfest

2 kommentarer:

Siri sa...

Å, så deilig!

lirosa sa...

Takk for hyggelig hilsen, skal bli spennende å se om du kommer hjem med kurven full av deilige kantareller, de smaker faktisk bedre også når man har plukket dem selv, dessuten får man turen med på kjøpet. Ha en fin høst!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails