onsdag 25. mai 2011

Helgenen-kattenPå vei til og fra barnehagen treffer vi en rekke katter. Noen av dem løper fort forbi, men vi går også forbi disse fine glorie-kattene. Eller Helgenen-katten, som jeg kaller den. De er stensilert i forskjellige farger på steder hvor det er naturlig for katter å sitte og lure. Ved en portåpning, på siden av en stein etc.Hvor går grensen mellom uønsket tagging og street art? Jeg skjønner at ikke alle huseiere synes det er noe særlig å få veggene sine påmalt ting de ikke selv har valgt, men nesten-femåringen og jeg har stor glede av disse kattene. De er fine, tilfører noe i bybildet, og vi fryder oss når det dukker opp nye.

Stor var også sorgen da en av kattene var vasket bort en dag. Jenta gråt sårt, og mor forklarte etter beste evne at selv om vi liker disse kattene, så er det ikke sikkert at de som eier huset gjør det. Desto større var gleden da vi etter noen dager fant to nye katter på vei til barnehagen.

6 kommentarer:

Håvard Eide sa...

Flott kattar som eg har sett mangen av i byn!

Åpent hus sa...

hei
kjekt å se nytt innlegg fra din kant.

dette er street art i mitt hode.
elsker det
som du sier - tilfører noe til miljøet.

jeg vil gjerne ha slikt i min vei.
takk som deler
fin onsdag til deg

beste hilsner fra
Åpent hus

Elisabeth sa...

Jeg anser heller ikke dette som tagging, men jeg hadde en liten utfordring da jeg skulle forklare vesla at tagging ikke er lov, samtidig som vi synes disse kattene er så fine :)

Jeg ser også stadig flere, Håvard. Tror vi går forbi ti stykker på vei til barnehagen, litt avhengig av hvilke gater vi går. Og det er alltid like stas når det dukker opp en ny.

Stine sa...

Under noen av bruene over akerselva sitter det flodhester. De er også superkule. :D

Elisabeth sa...

Stilig! Høres ut som jeg mmå ta en tur langs elva snart :)

Liker også "Love's not dead" som jeg ser rundt omkring. Fin påminnelse.

dagdrømmeren sa...

Hei
kjekt å høre fra deg igjen! Har savnet blogginnleggene dine.
Jeg vet ikke helt hva jeg synes om hvor grensen går, men disse kattene var jo veldig søte! Noe tagging kan være flott, annet forurensende for øyet. Hva som er hva, er kanskje etter smak og behag?
Ønsker deg en fin kveld
Klem Tonje

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails