mandag 7. februar 2011

Fiskeriet

Det finnes dessverre ikke mange fiskebutikker igjen i Oslo. Tror nesten ikke det er flere enn hva som lar seg telle på én hånd, så spenningen var stor da det ble annonsert at det skulle åpne en ny og spennende fiskebutikk i lokalene til den gamle fiskebutikken på Youngstorget. Hvor spennende kan en fiskebutikk bli liksom?

Dette er blitt byens uten sidestykke fineste fiskebutikk. Lokalet er lyst, åpent og lekkert, og i tillegg til selve fiskedisken har de en matbar hvor en kan spise nydelig fish & chips, bacalao eller spise østers som svelges ned med et glass Sancerre. Eller litt champagne.

Fiskeriet tilbyr en hovedvekt av villfanget fisk, men kan skaffe det meste om du spør. Lurer du på når det egentlig er sesong for kveite eller reker? Sjekk sesongkalenderen. Lurer du på hvor lenge du bør ovnesteike piggvar for perfekt resultat? Spør den blide, kunnskapsrike ekspeditøren. For her er det fagfolk bak disken. Folk som kan fisk, som kan gi tips om tilbereding, som fileterer for deg hvis du trenger det, og det kan godt hende du får meg deg litt øvrig kunnskap om fisken i tillegg.

Det hender at køen kan bli lang, og de har heldigvis innført kølapper. Uansett så står folk i kø med et smil. Og skulle ventetiden bli lang, så kan du ta deg en tur og hilse på karen over her som ligger og krafser i en isoporkasse på disken mens han venter på å bli noens utkårede.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails