mandag 25. januar 2010

Brannalarm i 18 blå

Hva gjør en når en har blitt tvunget ut på gata i 18 minus fordi at brannalarmen er gått? Jo, en venter samvittighetsfullt til brannfolkene endelig har vært innom, sjekket bygget og funnet ut at synderen er en brødrister i 3. etasje. Og så fryser en.

Når alarmen avblåses og vi slippes inn igjen, frister det med badekar, peis og varm suppe, ikke brødskive med gulost på i den nitriste kantina. Det er da en innser at badekaret får en neppe gjort noe med her og nå, men brødskivene kan absolutt droppes til fordel for den hyggelige restauranten et par kvartal unna. Så jeg sniker meg såvidt innom kontoret, henter med meg bok, lommebok og mobil, og sniker meg ut igjen. Et par kvartal unna står bordet foran peisen og venter på meg, og like etter er det rykende varm fiskesuppe og et ørlite glass chablis foran meg på bordet. Jeg leser, lar blikket hvile i peisflammen og kjenner varmen bre seg i kroppen.

Joda, det er mulig å overleve brannalarm i 18 minus også. Bare en vet hvordan en skal te seg.

5 kommentarer:

det lange hvite huset sa...

Du får brannalarm til å høres fristende ut. Bare den er falsk, såklart.

Åpent hus sa...

Hei og godt nyår!Jeg mista tråden på deg for ei stund siden, og når jeg prøvde å finne deg igjen, så var skogen full av trær som stod i veien! :) Nå skal du inn på lista mi! :) godt å høre at du vet å lage herlige hverdagsøyeblikk. nå fikk jeg lyst å marsjere rett ut av kontoret og velge meg en slitt sofa på kafe i stedet! ;) hehe. Ha ei fin uke!! jeg skal begynne å deltidsstudere og første samling er nå! gleder meg!! Og så innebærer det jo tur til Tigerstaden. klem fra Åpent hus

Elisabeth sa...

Brannalarmen var ekte nok, men det var visst ikke store flammene som stod opp fra den stakkars brødristeren som fikk skylda for det hele :)

Åpent hus: Det går da an å jobbe fra en slitt sofa på en kafé også? Jeg gjør det rett som det er npr jeg trenger tid og ro til å lese jobbting. På kontoret er det jo aldri fred å få, så da tar jeg med meg papirene på Kaffebrenneriet like ved og jobber derfra litt. Funker som bare det!

Og så spennende med nye studier og Tigerstadstur :) Lykke til!

Marthe sa...

God kveld nabo!

Du er så flink til å unne deg slike gode stunder, og det er så viktig. Skulle ønske jeg kom på å ta meg en alene-restauranttur innmellom, tror det kunne vært godt. Husker før jul, da jeg leste at du satte deg på kafèen borti gata her og skrev julekort. Så fint!

Jeg har vært ekstremt dårlig til å kommentere hos deg, det har liksom alltid vært noen når jeg har satt meg ned for å skrive noe til deg. Men jeg er stadig innom, og jeg får med meg hvert eneste ord. Og jeg blir glad:)

Ha en fin fredagskveld!

Klem fra Marthe

Cathrine sa...

Hihi, livsnyter! I like :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails