fredag 1. desember 2006

Drømmested

Jeg er glad i å reise og har mange steder igjen på to go-lista, men øverst står nok et gammelt, majestetelig fyr - The Lighthouse i Llandudno i Wales.

lighthouse

Det gamle fyret ligger helt ytterst på en grønn klippe og er omgjort til et treroms hotell. Her snakker vi rom med peis, himmelseng, og det ene rommet ligger endog i selve den gamle lyskuppelen.

Oppvokst i havgapet har jeg alltid hatt en sterk dragning mot havet og en fascinasjon for fyr. Har lenge hatt en drøm om å leie meg et gammelt nedlagt fyr langs norskekysten, og være der helt alene med kajakken, en kasse chablis og en stabel bøker. Skulle kanskje tatt imot besøk etter ei uke eller to, men før det skulle jeg lekt Terje Vigen helt alene. Dog uten den kjipe hungersnøden.

En helg i
Llandudno i godt selskap hadde nok heller ikke vært å forakte. Slettes ikke.

2 kommentarer:

Åpent hus sa...

OJ OJ! Dette så jo bare eventyrlig ut! Dit må du dra en gang -. lov meg det! (og kanskje jeg og, forresten!) :) oppvokst ved havet jeg og. tror nesten alle har et spesielt forhold til fyr. i tillegg jobber jeg i etaten som har ansvar for dem. :) så jeg må huske å benytte meg av det! har blitt noen besøk her og der. men få overnattinger.

finnes ei uoffisiell samleside, forresten, med oversikt over fyr med overnattingsmulighet:
http://www.visitnorway.com/no/Artikler/Tema/Overnatting/Fyrferie/

Elisabeth sa...

Jeg lover at jeg skal dra dit :) Satt faktisk her og vurderte om det kan la seg gjøre i løpet av våren (lav pundkurs frister ekstra), men tror det kan bli vanskelig. Jeg skal imidlertid dit en gang. Helt helt sikkert!

Fyrferie i Norge har vært seriøst vurdert flere ganger, men det har aldri klaffet, så i sommer leide vi heller et lite gammelt hus helt i vannskorpa. Det funket det også. Men det er noe litt magisk over gamle fyr, spesielt når en er vokst oppe ute i havgapet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails