søndag 12. august 2012

London med barnEtter utallige turer til London på egenhånd for å besøke bestevennen der, så var det i sommer på tide å ta datteren med. I forbindelse med 6-årsdagen hennes dro vi bort en langhelg, og én ting hadde hun helt klart for seg at hun skulle gjøre der:


Kjøre toetasjers buss og sitte oppe. Det gjorde vi, om og om igjen.


London med en 6-åring betyr mindre shopping, matmarked og pub, men mer museum og park. Vi besøkte Natural History Museum, som har gigantiske dinosaurskjelett i gamle ærverdige bygninger og blåhval hengende fra taket. 6-åringen syntes det var aller mest stas med speilene som gjorde henne lengre, kortere og alt mulig annet. Jeg skal tilbake en gang sammen med mannen for å nyte selve bygget. I tillegg var vi på Science Museum, hvor vi så en fantastisk utstilling om musikk, hvor vi gjennom et interaktivt multimediakonsept fikk både dirigere og spille sammen med et filharmonisk orkester. Stor stas for både store og liten.


Shopping hører med for en 6-åring også, og vi dro på Hamleys, som påstår at de er verdens største lekebutikk. Den lille fashionistaen valgte seg til slutt et gigantisk tyllskjørt og en rosa fløyelskappe i tillegg til noe leker. Selvsagt skulle hun ha det på seg, og hun blendet rett inn i Londons gater.


I Hyde Park ligger en kjempefin lekepark med Peter Pan-tema. Stor sjørøverskute i et hav av sand, tipi-landsby og alt hva en måtte ønske. Lekeparken er inngjerdet, og adgangskontroll og lav terskel for når de anser det som fullt, gjør dette til et eldorado for de små og et avslappet sted for store. Nærmeste undergrunnstasjon er Queensway, og et besøk her anbefales om en er i London med små barn.


I Hyde Park er det i tillegg ekorn å mate, fontener å bade i, båter å leie og is å spise, så her går det lett en hel dag.

London med barn var overraskende morsomt, og jeg gleder meg til å ta henne med igjen.

3 kommentarer:

Fra kjøkkenbenken sa...

Supre tips!

Siri sa...

Vi har også tenkt tanken og bestemte oss for neste sommer. Litt fordi vi er i Legoland-alder og mor kunne kombinere med Legoland i Windsor...? Men av ulike årsaker utgår det en stund til.

Men gode ideer - jeg gleder meg til dagen kommer!

Elisabeth sa...

London lar seg veldig godt kombinere med Windsor. Vi var faktisk der den ene dagen. Fin by, kompakt shoppingområde som er mer barnevennlig enn London og litt karuseller etc for de minste ved innfartsparkeringen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails