søndag 18. januar 2009

Scener fra damegarderoben

Søndagsscener fra en svømmehall nær deg:

Etter halvannen time i bassenget er vesla sånn passe overstimulert, trøtt, grinete og har turboen på høygir. Jeg prøver å tørke henne. Hun løper vekk. Sklir på vått gulv, slår seg og griner. Blikk fra folkene rundt.

Grinende unge på fanget. Tørker snørr, tårer og litt badevann. Får bleia halvveis på febrilsk sprellende unge som hyler og til slutt kommer seg løs.

Befridd unge er overlykkelig og løper et par æresrunder med naboens deodorant før hun gjemmer seg for mammaen bak noen store nakne damer. Naken, stadig mindre munter mamma løper etter, beklager til de nakne damene og river vesla løs fra damenes dissende lår.

Går tilbake til de dissende damene og henter naboens deodorant med sprellende unge under armen. Fremdeles naken selv. Ungens bleie som var halvveis på, ligger nå våt i dusjen. Hentes og kastes.

Ny bleie trylles fram fra den utømmelige mammabaggen. Festes på sprellende unge sammen med body. Bak fram. Tenker at ungen nå er varm nok til at en kan vie seg selv litt oppmerksomhet.

Er luksusdame som tørker seg selv samtidig som en unnskylder seg forsiktig til naboen. Leter etter eget undertøy blant badeleker, bleier, våtservietter, klær og naboens deodorant. I sideblikket oppdager jeg at vesla er på vei full fart ut av garderoben.

Løper etter og akkurat idet jeg er på vei ut i døråpningen ut til billettsalget, kommer jeg på at jeg er naken. Jeg er ikke presentabel naken. Stiller meg bak veggen, med hodet ut i døra og roper til den nærmeste damen jeg ser om hun kan fange vesla og retunere henne til meg.

Leende dame fanger vesla, som er strålende fornøyd med all oppmerksomheten. Barnet overbringes til sin mor som står kliss naken halvveis i døråpningen til billettsalget. Resten av de billetterende deler damens sans for humor.

Barnets far dukker opp i døra ut fra herregarderoben, får halvnakent barn overlevert fra helnaken, svett, fresende mor som med påtatt verdighet subber tilbake inn i garderoben for litt kvalitetstid med seg selv.

Hvis hun bare finner undertøyet sitt.

torsdag 8. januar 2009

Stå sammen

foto:vg.no
På vei fra jobb i dag var det fullt av politi med hjelmer, skjold og gassmasker utenfor. Tåregassen var klar og hundene var allerede ute. Pro Israel-demonstrantene hadde ikke begynt sitt show da, men det var store mengder motdemonstranter på plass. Da jeg kom forbi en time etterpå, lå tåregassen i lufta og jeg gikk en annen vei.

I utgangspunktet hadde jeg ikke bestemt meg for om jeg skulle i fakkeltoget, men etter å bli møtte av synet over her, var det ikke vanskelig å bestemme seg

Stor var kontrasten til dette - et par hundre meter unna et par timer etterpå:

foto: dagbladet.no
Det opereres med tall mellom 15 og 40.000 i fakkeltoget. Mektig var det uansett. Å oppleve denne mengden dørgende stille mens det ble lest opp epost fra en far med 6 barn på Gaza, hvor han beskriver familiens og barnas hverdag under bombingen. Hvordan 12-åringen er blitt skremmende presis i sine anslag på hvor mange hundre meter unna hjemmet bombene smeller, og hvordan 6-åringen spør når bomben kommer til å treffe dere hus. Ikke om, men når. For de har ikke noe sted å flykte.

Etter apellene var det et halvt minutts stillhet for å minnes ofrene, og det spilte ingen rolle om vi var 15 eller 40.000 samlet. Du kunne uansett høre ei knappenål falle på den kalde brosteinen.

På Christiania torg hadde et kor stilt seg opp på Hanske-fontenen slik at de stod midt i fakkeltoget når det passerte. Der stod de og sang Kringsatt av fiender - rolig, kraftig, om og om igjen mens et hav av mennesker med fakler rolig delte seg, gikk rundt og forbi dem.

Høy ståpelsfaktor. Kjempehøy. Jeg ble stående e stund og høre på koret mens tårene trillet.

Noe av det som gjorde hele opplevelsen så mektig, var at i fakkeltoget var det både Palestina-venner og Israel-venner. Alle var imidlertid mot krigføringen som bedrives der nå. Det var en fin kontrast til hendelsene noen timer tidligere å oppleve av folk klarte å stå sammen, en stakket stund.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails