tirsdag 26. mars 2013

Hyttebaketips



Jeg liker minst like godt å bake når jeg har fri som jeg gjør i hverdagen. Det er imidlertid ikke alltid en gidder å dra med seg alt av ingredienser på hyttetur, og da er posetrikset redningen. Mål opp forskjellig mel, tørrgjær og salt, skriv på hvor mye væske og evt andre ting som trengs, og vips - nesten ferdig deig med i sekken. Planleggingen er halve moroa, og hos oss blir det både eltefrie rundstykker og foccacia i påsken.

Kokeboka som skimtes under posene er den helt nye kokeboka til Mat på bordet-Ina - Eltefrie brød og himmelske kaker. En alldeles nydelig bok som innbyr til umiddelbar baking. Her lukter det nå uanstendig godt av brownie cookiesene på side169. De skal også få lov å bli med på hyttetur. Hvis de overlever så lenge...

2 kommentarer:

Ruths datter sa...

Bra tips. Eltefrie rundstykker hørtes bra ut. har du lagt ut oppskrift kanskje?
Klemz

Elisabeth sa...

Nei, jeg har nok ikke blogget de eltefrie rundstykkene ennå, men her kan du se fremgangsmåten: http://www.matpaabordet.com/2011/12/no-knead-ciabatta-rundstykker.html

Jeg bruker:
650 gr siktet hvetemel
150 gr grov sammalt hvete
1/4 ts tørrgjær
8-10 gr salt
5,5 dl vann

og nærmere 20 enn 12 timers heving.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails