torsdag 4. oktober 2012

Potet- og purreløksuppe


Potet- og purreløksuppe er en av disse suppene som ikke kan beskrives, men må oppleves. Utrolig enkel å lage med få ingredienser, samtidig som den er forførende fyldig, kremet, smaksrik og mild på en gang.
  • 3 mandelpoteter per person
  • 1/2 mellomstor purre per person
  • smør til steking
  • kyllingkraft, evt fond eller buljong
  • fløte
  • salt, pepper
Skrell potetene og skjær dem i grove biter. Del og skyll purren, og ta evt av det mørkeste grønne hvis du vil ha en lys suppe som ikke blir for grønn. Del purren i ringer og surr disse i smør på middels varme. Tilsett potetene og la surre sammen i cirka 5 minutter. Tilsett kyllingkraft til det dekker potetene og la koke under lokk i 15 minutter. Kjør glatt med stavmikser, tilsett litt fløte og smak til med salt og pepper.

Topp gjerne med noen sprøstekte baconbiter, røkelaksstrimler, purreringer eller litt god olje. Eller bare nyt den som den er. Ikke den peneste suppa i gata, men den tar det igjen på smak.

4 kommentarer:

Anita sa...

Den suppen høres helt nydelig ut! Perfekt nå på høsten :-)
Skal utvilsomt prøves ut til uken. Takk for oppskriften!

Elisabeth sa...

Hyggelig at du prøver den, Anita :)

Jeg går også inn i skikkelig suppemodus når høsten kommer. I dag var det gulrotsuppe som stod på menyen, og mer suppe blir det framover.

Rockekokk sa...

Her er vi også i suppemodus. Og potet- og purreløkssuppe står nok på menyen her i huset også snart. Vil bare ha litt oksehalesuppe først!!! :)

Elisabeth sa...

Oksehalesuppe? Tell me more! Jeg kokte oksehaler i helga, og har dermed både kraft og ferdig plukket kjøtt liggende klart :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails