torsdag 21. februar 2008

Pedagogisk politisk korrekt

Politisk korrekthet er et kjent begrep. Kjent, trygt og latterliggjort. Når en blir foreldre, heves imidlertid lista - en skal ikke lengre bare være politisk korrekt. En skal være pedagogisk korrekt også. Helst samtidig. Pedagogisk politisk korrekt.

Det pedagogiske programmet skal helst begynne allerede inni mors mage, og det er angivelig å forvente at barna snakker rent og teller til ti før de er to. Forutsatt pedagogisk politisk korrekte regime, that is. For du ønsker vel barnets beste?

En skal oppdra barna sine i et giftfritt miljø uten skarpe kanter av noe slag, det være seg fysisk eller verbalt. Barna skal helst erfare grenser uten at noen noen gang ytrer ordet 'nei' eller, gud forby, hever stemmen.

I dag stappet jeg til halvannetåringen en kjeks i hver hånd slik at jeg fikk mulighet til å lage middag med hvertfall én hånd. Dette var etter at hun i et forsøk på å klatre oppover sin kokkelerende mors buksebein hadde klart å dra hele buksa av meg. Da kjeksen var oppspist og jentungen istedet begynte å klatre på bordet, kjeftet jeg på henne, satte henne på gulvet og lot henne sitte der til hun ble lei av å hyle og begynte å plage katten istedet.

Pedagogikk my ass...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails