tirsdag 10. april 2007

På oppfordring: Mer muffins

Foto: Fir0002

På oppfordring, her kommer muffinsoppskrifta fra mitt anfall som Domestic Godess. Grunnoppskrifta fant jeg på nett et sted, resten er på slump og eget forgodtbefinnende.

Amerikanske muffins (6 store, 12 vanlige)
2,5 dl melk
1 egg
¾ dl
matolje
4,8 dl hvetemel
3 store ts bakepulver
en klype salt
1,5 dl
sukker

Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Ha i ønsket smakstilsetning. Fyll i store muffinsformer. Stek ved 200-220 grader i 15-20 minutter.


Eplemuffins:
2 epler (helst syrlige) kuttes i biter som vendes i en blanding av smeltet smør (et par ss), brunt sukker og kanel (masse kanel!!). Legg litt muffinsrøre i bunn av formen. Dekk med eplebiter som du trykker litt ned og ha en god klatt vaniljekrem (Tines på kartong er super) oppå der, før du legger røre på toppen. Formen skal ikke være helt full. Legg en eplebit på toppen og strø evt med litt ekstra brunt sukker/kanel.


Sjokolademuffins:
Tilsett et ekstra egg og et par rause ss med mørk kakao i grunnoppskriften (neste gang har jeg tenkt å prøve med smeltet sjokolade, men har ikke testet dette ennå). Bland i grovhakket sjokolade etter ønske, evt valnøtter. Sist brukte jeg en Smil og et par never valnøtter. Neste gang skal jeg ha i mer Smil og bare hakke dem veldig
grovt...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails